3955 1997 |  info@medicsport.dk

Den rigtige indstilling er afgørende for et vellykket vægttab

Det at tabe sig er af de mest populære beslutninger, som folk tager hvert år, men for mange er visionerne om en slankere fysik forudbestemt til at forblive et ønske snarere end en realitet.

For dem, der er gået i gang med en kost-og motionsplan i begyndelsen af strandsæsonen, og for hvem det er mislykkedes, er spørgsmålet - hvad gik galt? Ifølge en ekspert kan det koges ned til ineffektive slankekure og en generel upræcis indstilling til, hvad der skal til for at få de ekstra kilo væk.

At overvinde slankekurens forhindringer
"At være på slankekur er en færdighed, næsten som at køre på cykel, og det kræver øvelse og god instruktion," siger Jessica Bartfield, M.D. ved Loyola Center for Metabolic Surgery and Bariatric Care. "Du kommer til at vælte og føle dig frustreret, men til sidst vil du lykkes, og det vil blive nemmere."

Ved at gribe slankekure an som en færdighed, der opnås over tid, kan folk bedre forstå, hvad det kræver at få et vellykket vægttab og få en større forståelse for den disciplin og ukuelighed, som er nødvendig for at holde ud.

Ifølge Bartfield er undervurdering af mængden af kalorier, der forbrændes, en væsentlig grund til, at slankekure mislykkes samt dårlige sovevaner. Mens folk overser det fedt-opbyggende indhold, der findes i de fødevarer, de spiser, kan de også overvurdere, hvor mange kalorier, de har forbrændt på motion.

Kalorietælleren på kommercielt træningsudstyr som cardiomaskiner kan hjælpe folk med præcist at overvåge deres fremskridt i løbet af et træningspas - et uvurderligt værktøj for dem, som har forpligtet sig til at nå deres mål.


aendret-indstilling


At foretage positive forandringer
At komme af med de ekstra kilo er en udfordrende, tidskrævende og frustrerende oplevelse, men fordelene ved at gøre det kan få betydning for mænd og kvinder i fremtiden.

Ved at følge en afbalanceret kostplan og opleve fordelene ved at træne med udstyr såsom en kommerciel crosstrainer eller løbebånd kan folk virkelig høste fordelene af en langsigtet plan for velvære.

Midler, der fremmer slankekure såsom at holde tidsskrifter om mad eller at deltage i støttegrupper kan hjælpe enkeltpersoner med at overvinde de forhindringer, de kan møde på vejen mod en bedre form. Mens tidsskrifter lader folk spore deres spisevaner og observere tendenser, der kan forhindre kostvaner i at være effektive, er støttegrupper fremragende ressourcer for dem, der har haft problemer med at opretholde deres bestræbelser om vægttab tidligere.

Desuden kan det at have en ven eller et familiemedlem som ”kost-kammerat” hjælpe, så den enkelte person føler sig mere ansvarlig for sine handlinger, mens man spiser, og kan tilskynde ham/hende til at forbedre hans/hendes livsstilsvaner.