3955 1997 |  info@medicsport.dk

Undgå dehydrering - her får du 7 tips

Vi har i mange år hørt, at mindst otte glas vand om dagen er nødvendigt, for at vi kan holde os sunde ...

Drik minimumsmængden og få klarere hud, bedre søvn og et hurtigere stofskifte. Vi er blevet advaret om faren for dehydrering, hvis vi ikke drikker mindst otte glas. Men tendensen er vendt fra flydende næring til at kigge på den daglige kost, herunder hvad vi spiser, og hvad vi drikker.

dehydrering

Her er syv tips til at forblive hydreret:

Hvor meget vand, du har brug for, afhænger af din vægt, aktivitet og klimaet. Hvis det er varmt, og du træner, har du helt sikkert brug for mere vand, end hvis du sidder ved en computer hele dagen.

Friske frugter og grøntsager tilføjer væske til din kost. Salathoveder indeholder 97 til 98 procent vand ligesom vandmelon. Andre gode "væskekilder" omfatter gulerødder (88 procent vand), friske tomater (93 procent vand) og friske selleri (94 procent vand).

Da kogning af grøntsager nedsætter vandindholdet, skal du spise en stor skål frisk salat hver dag og mindst to portioner frugt og andre grøntsager.

Alder kan bestemme dit behov for vand, fordi du, efterhånden som du bliver ældre, bliver mindre følsom over for kroppens ældning og din følelse af tørst.

Kliniske undersøgelser viser, at folk, der har haft nyresten, kan nedsætte risikoen for at det kommer igen, ved at øge væskeindtaget.

Vær ikke bange for postevand. Kommunale vandværker producerer vand af meget høj kvalitet, og der er strengere regler end til vand på flasker. Så prøv at tage en vandflaske med dig, så du kan fylde den op hele dagen.

Med hensyn til vægttab vil det at drikke vand ikke få dig til at tabe dig, men det er et fantastisk værktøj, der kan hjælpe dig, når du er på slankekur. At drikke vand mellem måltiderne kan hjælpe med at nedsætte din appetit; det samme sker, når du spiser friske grøntsager og frugt med stort vandindhold.

Endelig, hvis du synes, at almindeligt vand er lidt kedeligt, kan du putte nogle skiver citron eller lime i vandet, så kan det måske glide nemmere ned.